Laphroaig 12 yo 1998/2010, The Whisky Cask 46%

Pienehkö saksalainen The Whisky Cask tunnetaan pullottajana Islay-julkaisuistaan, ja tällä kertaa maistelussa on 12-vuotiasta Laphroaigia The Stills -sarjasta. Tästä on myös tynnyrivahvuinen versio, mutta nyt lasissa on laimennettu julkaisu.

Laphroaig 12 yo 1998/2010, The Whisky Cask

(46%, The Whisky Cask, The Stills, 1998–2010, Bourbon Cask, 4 cl miniature)

Tuoksu: Onpa ujo. Ensivaikutelma on todella mieto, turve ja lääkemäisyys häilyvät kyllä taustalla mutta mieto omenaisuus ja sitruunaisuus ovat vallanneet näyttämön. Kuplivaa sitruunamehua, mineraalisuutta, kurkkupastillia (Pastirol). Hiukan tervaisuutta ja savupalvia, suolavettä. Puhdas ja kirkas, todella miellyttävä.

Maku: Alkuun varsin mieto, sitruunamehuinen ja minttuinen. Myös suutuntuma on alkuun aavistuksen ryhditön… kunnes koko homma saa uuden käänteen. Savu nousee pintaan ja turpeisuus iskee yllättävällä voimalla. Mineraalisuus, suolaisuus ja valkopippuri nousevat pintaan, lääkemäisyys ja merilevä niiden perässä. Jodia, merellistä öljyisyyttä. Jälkimaku alkaa hyvin suolaisena ja puhtaan sitruunaisena. Valkopippuria, kurkkupastillia, tervaisuutta, tammen mausteisuutta. Herkkä ja tyylikäs finaali, joka kestää lähtökohtiinsa nähden ihan mukavasti.

Arvio: Hiukan liian ujo ollakseen loistava. Toki tällainen puhdaspiirteisyys on aina vaikuttavaa. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.