Arran 12 yo 2001/2013, Malts of Scotland 46%

Vuonna 1995 aloittanut Arranin tislaamo on tehnyt niin kuin moni muukin, rahoittanut toimintansa ensimmäiset vuodet myymällä valtavasti tynnyreitä ulkopuolisille.

Ei ole pitkä aika siitä, kun Arran-pullon mukana sai yksityiskohtaiset ohjeet oman tynnyrin ostoon. Nykyään meininki on luultavasti rauhoittunut sielläkin, koska tislaamon viskiä pidetään tasokkaana ja buumi on päällä.

Nyt maistossa Malts of Scotlandin miniatyyripullo, joka sisältää 12-vuotiasta ja hogshead-kokoon survotussa ex-sherrytynnyrissä kypsynyttä Arrania. Se on tislattu vuonna 2001, kun tislaamon kovin ensihuuma on jo ohitettu.

Arran 12 yo 2001/2013, Malts of Scotland

(46%, Malts of Scotland, 2001–2013, Sherry Hogshead, Cask #MoS 13064, 310 bts., 5 cl miniature, 1 of 98)

Tuoksu: Marjaisa ja mandariininen. Puolukkaa, vadelmaa, makeaa marjaisuutta. Sitruksisuus on pehmeää, vain häivähdys limettiä taustalla. Kevyt yleisilme, ja siihen nähden roima tammisuus pysyy hyvässä tasapainossa. Joulukakun mausteita, aavistus savua, tumman yrttinen vivahde. Nätti kokonaisuus.

Maku: Marjoja riittää, ne ovat tämän keskiössä – vadelma ja mansikka etenkin. Paahtunut, hiukan tupakkainen, edelleen savuinen puoli on pinnassa. Rouhea maltaisuus. Suutuntuma on kevyt mutta ei yhtään vetinen – ryhti on erinomainen. Sherryisyys toimii hyvin, tammi on balanssissa, sitruksisuus tuo kirpeyttä ja marjaisuus makeutta. Jälkimaussa loistaa upea eucalyptus. Mukana on myös seetriä, kovia hedelmäkarkkeja, espressoa, joulukakkua, marjaisuutta, sitruksisuutta. Melko pitkä ja todella maistuva finaali.

Arvio: Makea marjaisuus ja jälkimaun eucalyptus toimivat todella hienosti. Ymmärrän myös tämän dilutoimisen tynnyrivahvuudesta pois, koska balanssi on todella kohdallaan, mitään ei jää kaipaamaan. Nam. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.