BenRiach 18 yo 1993/2011 Barolo Finish, 56,1%

Ei varmaankaan löydy tynnyrityyppiä, jossa BenRiachin viskiä ei olisi kypsytetty tai vähintään viimeistelty. Tällä kertaa eteen tuli Benkku, joka on viettänyt viimeiset hetkensä entisessä Barolo-punaviinitynnyrissä.

Barolo on siis Piemonten alueen punkkua, jota tehdään Nebbiolo-rypäleestä. Onkohan tästä viskistä jäänyt sellaisessa myllyssä mitään jäljelle? Maistetaan.

BenRiach 18 yo 1993/2011 Barolo Finish

(56,1%, OB, 1993–7/2011, Barolo Hogshead/Barolo Finish, Batch #8, Cask No. 7415, 238 bts., 70 cl)

Tuoksu: Ruokosokerinen ja viininen. Rusinaa, luumuhilloa, suklaata, pekaanipähkinää, nahkaisuutta, mehiläisvahaa. Toffeeta, siirappia, neilikkaa. Hieno mausteisuus. Varsin makea, mutta tietty viininen karvaisuus leikkaa hienosti. Vesilisä irrottaa tiettyä mansikkaista, herkkää makeutta.

Maku: Viininen, suklainen ja mausteinen. Kanelia, neilikkaa, inkivääriä, piparkakun maustelientä. Luumua, rusinaa. Suutuntuma on öljyinen ja varsin terävä, mausteinen ja rajuotteinen. Valkopippuria, yrttejä, hapokasta sitruksisuutta. Jälkimaku tumman suklainen, kahvinen, pähkinäinen, viininen, vahamainen ja nahkainen. Lakritsia, piparminttua. Keskipitkä ja tyylikkään viininen finaali. Vesilisä vapauttaa kermaisuutta ja mansikkaa.

Arvio: Viininen ja mausteisuudessaan varsin maukas BenRiach. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.