Tomatin 18 yo 46%

Tomatinin 18-vuotias on kypsynyt ex-bourbonissa mutta viimeistelty ex-olorosossa. Vaikea käsittää, että vielä parikymmentä vuotta sitten viskin finistely oli keskimäärin aivan ufoa toimintaa, kun näitä on nykyään kaikilla tislaamoilla. Tosin tämän viskin värissä ei ihan kovin tummana se sherryviimeistely näy.

Tomatin 18 yo

(46%, OB, +/- 2014, Oloroso Sherry Casks Finish, 70 cl)

Tuoksu: Omenainen ja sitruksinen. Hieno yrttinen hapokkuus, IPA-olutta ja valkoviiniä. Vaniljainen, hiukan sokerinen makeus on hyvin tasapainossa maltaisen ja tumman puolen kanssa. Tammi maistuu kuivana ja herkullisena. Mausteisuutta löytyy neilikkaa, kanelia, anista. Vesilisällä tulee orvokkimaista kukkaisuutta.

Maku: Maltainen ja tuoksusta pykälää tavanomaisempi paletti. Sitruksisuus on mandariiinimaista, alta paljastuu runsaasti lakritsia. Tammi on kuivaa ja paahtunutta, suutuntuma on silti pirteä ja mukavan vahamainen. Hienoa, kukkaista yrttisyyttä riittää. Ja IPA-oluen herkkää hapokkuutta. Jälkimaku alkaa tummana ja lakritsisena, menee hyvin maahtuneeksi eikä juuri makeudu. Mausteinen, inkivääriä ja pirteää pippuria. Kuivuu vahvasti keskipitkän finaalin lopuksi. Vesilisä nostaa pintaan sitruunamehua ja makeaa päärynää.

Arvio: Kukkea ja tyylikäs viski, joka vahvistaa käsitystäni Tomatinin nykyisten tislaamopullotteiden korkeasta laadusta. Jos jälkimaussa olisi enemmän vivahteikkuutta ja mittaa, tämä olisi aivan loistava. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100. Whisky Monitor Database 83/100 (per 12). Whisky Magazine 75/100 (Martine Nouet), 79/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.