Talisker 2002/2013 Distillers Edition 45,8%

Taliskerin ex-Amorosossa viimeistelty Distillers Edition ei ole koskaan kuulunut suuriin suosikkeihini. Yleensä viimeistely on ottanut aivan liikaa valtaa eikä tasapaino ole pitänyt loppuun saakka. Katsotaan, miten käy tämän uusimman kanssa.

Talisker 2002/2013 Distillers Edition

(45,8%, OB, 2002–2013, Distillers Edition, Batch TD-S: 5PB, Double Matured in Amoroso Cask Wood, 70 cl) 

Tuoksu: Hedelmäinen ja hiukan pistävällä tavalla turpeinen. Viinisyyttä ja savua, imelää siirappisuutta. Sekahedelmäsoppaa. Yllättävän terävä lääkemäisyys, antiseptisiä aineita. Salmiakkijauhetta, suolaisuutta. Pieni tervaisuus myös mukana. Silti hiukan ohut kokonaisuus. Vesilisä nostaa pintaan hunajaisia sävyjä.

Maku: Hedelmää ja salmiakkia. Lääkemäisyys on selvästi pinnalla myös maussa, tyyli muistuttaa joitain uusia Laphroaig-pullotteita (vaikkapa An Cuan Mòr). Pisteliäs savu, salmiakkijauhe, tervaisuus ja suola maistuvat myös vahvoina. Sitrusta ja karvasta, tummaa suklaata. Sekahedelmät, siirappisuus, pieni lihaisuus (pekoni) ja rusinaisuus kertovat viimeistelyn vaikutuksesta. Suutuntumassa on tammista kovuutta, paletti ei ole lopulta erityisen kompleksinen. Jälkimaku maistuu hedelmäisenä, tervaisena ja salmiakkisena. Viiniä ja yrttejä. Suola ja hunaja toimivat nätisti yhteen. Keskipitkä finaali. Vesilisä pehmentää yleisilmettä heti.

Arvio: Lääkemäinen ja tervaisen hedelmäinen Talisker, joka ampuu joka suuntaan. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Smoke On The Water, ”Ihan ok nykyajan Talisker”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.