Laphroaig An Cuan Mòr 48%

An Cuan Mòr eli lontooksi Big Ocean on Laphroaigin nykyisen NAS-perusvalikoiman ykköstykki. Se lanseerattiin tax free -myyntiin vuonna 2013.

Viski on kypsynyt tislaamon ykkösvarastossa ex-bourbontynnyreissä (first fill bourbon barrels). Lopputulos viimeistelty eurooppalaisessa tammessa eli ex-sherrytynnyreissä.

Laphroaig An Cuan Mòr

(48%, OB, NAS, +/- 2014, Travel Retail Exclusive, 70 cl)

Tuoksu: Savuinen, tervainen ja silti varsin makea. Imelää, rusinaista makeutta. Merellisyyttä ja suolaisuutta, jodia ja lääkemäisyyttä – niiltä osin aidon Laphroaigin fiilis. Tammisuus on vahvana läsnä, vasta sahattuina lankkuina. Samalla akaasiahunajaa ja vaniljakastiketta, punaista omenaa, kireää öljyisyyttä, nahkaa, tallia, turvetta. Sekalainen kattaus kaikkineen. Vesilisä avaa sitruunaisuutta, kurkkupastillia, yrttiteetä.

Maku: Suolainen ja savuinen, lääkemäinen ja nuorekkaan tamminen. Tammi tuo mukanaan koko skaalan vaniljasta valkopippuriin. Makea rusinaisuus ja kinuski eivät pärjää suussa jodille ja merisuolalle, tammi vetää suutuntuman hetkellisesti rapsahtavan kuivaksi. Lihaa ja salmiakkia löytyy. Jälkimaku on täynnä tammea ja savua. Vähitellen makeutuva finaali tarjoilee sentään myös hunajaa, rusinaa, suolaa, omenaa, sitruunankuorta. Keskipitkä loppuliuku. Vesilisä ohentaa herkästi jo valmiiksi kevyttä runkoa.

Arvio: Maukas mutta kokonaisuutena hiukan sekava Laphroaig. Runko on oudon ohut. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.