Glendronach 12 yo Original 43%

Glendronachin perusvalikoiman nuorin viski on jo valmiiksi kunnolla sherryinen – siinä on käytetty sekä Oloroso- että Pedro Ximénez -sherrytynnyreissä kypsyneitä tisleitä. Olen tämän 12-vuotiaan pullotteen jo aiemminkin maistanut, mutta nyt on aika tehdä se huolella.

Tällainen laadukkaiden ex-sherrytynnyreiden extravaganza, jota Glendronach harrastaa, on mietityttänyt minua kovasti. Käykö tislaamolle lopulta niin kuin Macallanille? Että siitä tulee vain vanhan maineensa varjo, tislaamo ilman loistavia uusia tynnyreitä ja sitä kautta loistavaa uutta tuotantoa?

Veikkaukseni on, että käy. On hyvää liiketoimintaa rahastaa kuplan aikana kaikki, mikä irti lähtee. Harrastajana tietenkin suren jo etukäteen.

Glendronach 12 yo Original

(43%, OB, +/- 2014, 5 cl miniature)

Tuoksu: Maltainen ja nahkainen. Mustaa teetä, makeutusainetta, rusinaa, luumua, toffeeta, hunajaa. Imelä ja intensiivinen, makean olutmainen tuoksu. Jotain palanutta myös. Yrttisyyttä, hiukan nestesaippuaa, kumia. Runsas mutta ei kovin houkutteleva. Jokin maalaismaisessa ja imelän paahdetussa yleisilmeessä ei vetoa.

Maku: Aito Glendronach, maku on heti ihan eri tasolla tuoksuun verrattuna. Makea toki, mutta kaikin puolin houkuttelevampi. Sherryinen ja rusinainen, yrttinen ja runsas paletti. Nam. Suutuntuma on selvästi kevyempi kuin vaikkapa 18-vuotiaassa versiossa, mutta kantaa tämän silti riittävän hyvin. Toffeeta, tammisuutta, teetä, hunajaa, punaista omenaa, luumua, suklaata, savua. Jälkimaku on paahteinen ja tamminen, ryhdikäs. Teetä, kevyttä savuisuutta, mustaherukkahilloa, kirpeää omenaa, hiukan limettiä. Kiinnostava, keskipitkä finaali.

Arvio: Nenässä hiukan vaatimaton mutta suussa makean herkullinen ja runsas. Tietty levottomuus paljastaa, että nuoresta viskistä on vielä kyse ja potentiaalia löytyy kyllä enemmänkin. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 86/100. Whisky Monitor Database 85/100 (per 5). Dramming 82/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.