Laphroaig PX Cask 48%

Laphroaig PX Cask on jakanut mielipiteitä siitä saakka, kun se pari vuotta sitten julkaistiin. Toisten mielestä kyseessä on mahtava sherry-Lappari, toisten mielestä hikisukkamainen pohjanoteeraus.

Nyt on aika ottaa kunnolla selvää, mistä puusta PX Cask on todella veistetty. Se on siis kypsynyt ex-bourbontynnyreissä, joihin on kuulunut sekä normaalia hogsheadia että quarter caskia. Viimeistely on tehty tuotteen nimen mukaisesti entisissä Pedro Ximénez -sherrytynnyreissä.

Laphroaig PX Cask

(48%, OB, NAS, +/- 2014, Travel Retail Exclusive, 100 cl)

Tuoksu: Suklainen, tervainen ja savuinen. Salmiakkijauhetta, suolaa, lääkemäistä pistävyyttä. Samalla kinuskia ja huomattavan makeaa suklaakastiketta. Miellyttävä yhdistelmä sinänsä, aavistuksen ohut tosin. Runsas kumi, uudet autonrenkaat haisevat tältä. Uuden auton nahkaverhoiluakin löytyy. Vesilisä tuo pintaan haavanpuhdistusainetta ja hunajaa.

Maku: Turpeinen, suklainen ja purevan lääkemäinen. Siirappia ja pippuria, rusinaa ja suolaisuutta. Maku ei yllätä syvyydellä tai kompleksisuudella, mutta peruselementit toimivat mainiosti. Kinuskia, lakritsia, tervaisuutta, kumia, savua, yrttilikööriä, tammen purevuutta. Suutuntuma on hiukan kevyt suhteessa palettiin, kuiva villaisuus ja jodi pistävät seasta. Jälkimaku alkaa suolan ja merellisyyden, lakritsin ja suklaan ympärillä. Terävä lääkemäisyys, mausteinen tammisuus, terva ja savu maistuvat melko pitkään. Vesilisällä alkaa löytyä minttua ja eucalyptusta.

Arvio: Hiukan kevyt runko suhteessa viimeistelyn suklaiseen makeuteen, mutta maistuva tapaus tämä on siitä huolimatta. Omaan makuuni jopa tämän kumimaisuus toimii. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 82/100. Whisky Monitor Database 88/100 (per 5).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.