Glenfarclas 25 yo 43%

Glenfarclasin 21-vuotias on ollut omaan suuhuni aina liian kevyt. Siihen verrattuna tämä 25-vuotias on ollut paljon paksumpi luonteeltaan, lähempänä sherryistä 17-vuotiasta kuin ohuempaa 21-vuotiasta. Nyt on aika tehdä siitä vihdoin ihan kunnolliset nuotit.

Glenfarclas 25 yo

(43%, OB, +/- 2013, 5 cl miniature)

Tuoksu: Luumuinen, viikunainen, hiukan kahvinen. Ei kovin täyteläinen, korostunut maltaisuus tekee tästä nuorekkaan. Hunajaista makeutta, rusinaa, kahvinpapuja. Nahkaa, tummaa suklaata, hapanta appelsiinia. Yrttejä, hapokkuutta. Aukeaa nätisti mutta jää silti vähän ohueksi.

Maku: Maltainen ja alkuun karvas. Saksanpähkinää, espressoa, karvasmantelia. Luumuinen ja tumman suklainen sivujuonne löytyy, mutta yleisilme on karvaan ja hapokkaan puolella. Suutuntuma säilyy keskitäyteläisenä kuten tuoksu ennakoi, jotain levottomuutta tässä kuitenkin on. Appelsiinia, hapanta hilloisuutta, pientä epätasapainoa. Jälkimaku alkaa tummana ja paahteisena, kahvisena ja kuivattavalla tavalla kaakaomaisena. Finaali kuitenkin kasvaa hyvin: omenaa, lakritsia, siirappisuutta, pähkinäisyyttä. Varsin pitkä, joskaan ei luonteeltaan kovin loistelias loppuliuku.

Arvio: Selvä parannus 21-vuotiaasta, mutta pieni jäsentymättömyys tätä silti vaivaa. Moni viski on tässä iässä huomattavasti kypsempi. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 10).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.