Glen Moray Elgin Classic Port Cask Finish 40%

Uudet omistajat lanseerasivat vuonna 2014 Glen Moraylle Elgin Classic -sarjan. Joku voisi väittää, että viittaukset Elgin kaupunkiin ja klassisuuteen haiskahtavat markkinoinnilta – tislaamo on nykyään ranskalaisten omistuksessa.

Elgin Classic -sarjan osana hyllyihin saatiin myös tämä ex-portviinitynnyreissä kahdeksan kuukauden ajan viimeistelty viski. Nyt pudotetaan markkinointi mielestä pois ja keskitytään itse juomaan.

Glen Moray Elgin Classic Port Cask Finish

(40%, OB, NAS, 2015, 70 cl)

Tuoksu: Maltainen ja kukkainen, roséeviinimäinen ja hiukan nahkainen. Vaahtokarkkimaista makeutta, tuoretta heinää, mausteista tammisuutta. Varsin nuoren oloinen, maltaisissa piirteissä myös hiukan kypsymätön. Punaherukkaa, vadelmaa, marjamehua. Kepeä vaikutelma.

Maku: Viskin vastine roséeviinille! Kepeän viininen ja marjaisa, jopa pirskahteleva olemus. Välittömästi miellyttävämpi kuin tuoksu, hedelmäinen makeus jättää raa’ahkon maltaisuuden lähes täysin taka-alalle. Mangoa, vesimelonia, mandariinia, vadelmamehua. Suutuntuma on kevyt ja varsin raikas. Jälkimaku on heinäinen ja maltainen, tammisen mausteinen ja vaniljainen. Kuivahtaa nopeasti, tanniinit ja vihreä tee tulevat reippaina mukaan. Finaali on lopuksi varsin puiseva ja paahteinen, eikä kestä kovinkaan pitkään.

Arvio: Hetkellisesti raikkaan roséeviinimäinen ja mukava, mutta silti pohjimmiltaan vielä varsin nuori ja maltaisuudessaan kypsymätön. 81/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Magazine 90/100 (Joel Harrison), 88/100 (Annabel Meikle).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.