Springbank 17 yo 1997/2015 Sherry Wood 52,3%

Alkuvuoden 2015 kovin Springbank-julkistus oli tämä täysin sherrykypsytetty 17-vuotias. Pullot myytiin monesta paikasta heti loppuun, mikä on tietysti osaksi myös vedätystä, koska markkinoille tuli yli 9 000 lestiä.

Iso osa pulloista on varmasti jemmassa viskikauppiaiden takahuoneissa, ja ne tulevat sieltä myyntiin vasta myöhemmin – tai ainakin sellainen fiilis minulla on. Kuplan aikana kaikki on sallittua.

Springbank 17 yo 1997/2015 Sherry Wood

(52,3%, OB, 4/1997–1/2015, 9120 bts., 70 cl)

Tuoksu: Karamellia ja koneöljyä, maltaisuutta ja hunajaisuutta. Minttua, raikasta yrttisyyttä, sen vastapainona siirappisuutta ja ylikypsiä sekahedelmiä. Ei silti mikään suuri sherrytuoksu, vaan kompleksinen kokonaisuus, jossa on myös varsin kuiva ja terävän turpeinen ulottuvuus. Tiettyä kovuutta tässä on. Tuhkaa, tammista mausteisuutta, sahanpurua. Vesilisä vapauttaa kevyitä, kukkaisia sävyjä.

Maku: Raskaan öljyinen ja hedelmäinen, varsin maltainen ja tammisen rouhea. Omenaa, jogurttirusinaa, hiukan lihaisuutta. Kuiva ja tuhkainen kovuus on läsnä, turpeinen ja terävä puoli. Suutuntuma on silti täynnä rasvaa, vaikka sherry ei tunnu erityisen vahvana. Tammisuus tuo sekä vaniljaista makeutta että valkopippuria ja potkua. Jälkimaku on suolainen ja raskas, tamminen, lakritsinen, turpeinen, sekahedelmäinen ja varsin pitkä – itse asiassa todella hieno. Vesilisällä minttuinen ja hunajainen puoli korostuu.

Arvio: Hienoon jälkimakuun huipentuva Springbank. Finaalin herkuttelussa tämän kuiva ja sekava puoli viimeistään unohtuvat. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.