BenRiach 16 yo 43%

BenRiachilla on perusvalikoimassaan valtava kattaus eri ikäluokkien viskejä. Jotenkin näistä Benkun core expressions rangen tuotteista on jäänyt aina hiukan halju fiilis, jos vertaa moniin tislaamon jatkuvasti julkaistaviin single caskeihin tai vaikka perusvalikoiman finistelyihin.

Silti näitä vain jatkuvasti tehdään, joten täytyypä maistaa vaihteeksi tällainen kuusitoistavuotias perus-BenRiach.

BenRiach 16 yo

(43%, OB, +/- 2014, 5 cl miniature)

Tuoksu: Hyvin hedelmäinen: omenaa, päärynää, viinirypäleitä. Intensiivinen tölkkiananas. Pehmeän maltainen ja samalla yllättävän rotevan oloinen. Tiettyä leivosmaisuutta, vaniljaviineriä. Mausteisuus on huomattavaa, inkivääriä ja neilikkaa riittää. Hunajaa, piparkakkua ja pientä suklaisuutta löytyy myös. Hiukan tasapaksu kokonaisuus.

Maku: Hedelmäisyys ja leipämäisyys tulevat ensimmäisenä esiin. Omena on melko karvasta. Mausteisuus korostuu voimakkaasti, nuorekas ja robusti tammisuus on vahvasti läsnä. Kovia hedelmäkarkkeja, toffeeta, jotain siirappista. Toisaalla on taas appelsiinin kitkeryyttä ja hapanta hedelmäteetä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja mausteisen pureva. Jälkimaku on paahteinen ja pähkinäinen, varsin karvas. Melko raakaa tammea, kuivakakkumaista makeutta, appelsiininkuorta, neilikkaa, inkivääriä. Keskipitkä, kuivattava finaali.

Arvio: Yllättävän vahvaluonteinen perustuote, joka kääntyy hiukan liian kitkeräksi. Ei tee erityisempää vaikutusta. 81/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 78/100. Whisky Monitor Database 80/100 (per 5). Dramming 77/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.