Laphroaig Cairdeas 2014, 51,4%

Friends of Laphroaigille tehty Cairdeas vuodelta 2014 on kypsynyt ex-bourbontynnyreissä  ja Amontillado-sherrytynnyreissä. Viski on tiettävästi noin kahdeksanvuotiasta.

Laphroaig Cairdeas 2014

(51,4%, OB, 2014, First Fill Bourbon Casks & Amontillado Hogsheads, 28254 bts., 70 cl)

Tuoksu: Hiilisavuinen, kuivan lääkemäinen ja melko rusinainen. Mielenkiintoinen sherryisyys, kuivattuja sekahedelmiä ja käristettyä pekonia, jotain siirappistakin tuntua. Ylipäänsä hunajaista ja vaniljaista makeutta, makeaa yskänlääkettä. Melko reipas tammisuus, sahattua lautaa. Vesilisä avaa runsaasti omenaisuutta.

Maku: Alkuun varsin makea ja kireän sekahedelmäinen, rusinainen ja siirappinen, kunnes kuiva hiilisavu ja napakka lääkemäisyys alkavat vallata alaa. Salmiakkia, suolaisuutta, merellisyyttä, karvasta appelsiinia, pähkinää. Lääkkeessä on tuoksua paljon kuivempi, antiseptinen ote. Nuorekkaan turvemonsterin uunijuuresmaisuutta. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja mausteinen. Pekonia, savumakkaraa, napakkaa tammisuutta. Balanssi on hyvä, kitkerä hedelmäisyys ja makea tammi toimivat hyvin yhteen. Jälkimaku alkaa turpeisena ja salmiakkisena. Hiilisavua, tuhkaa, pähkinää, karvautta, tammea, rusinaa. Keskipitkä finaali. Vesilisä korostaa hedelmäisyyttä, omenaa ja sitrusta.

Arvio: Erittäin maukas viski, jonka nuorekkaat piirteet toimivat odottamattoman hyvin. Jälkimaku jää vain hiukan ohueksi. Siihen jos olisi saanut hitusen lisää ryhtiä, oltaisiin jo mestaruussarjan puolella. 89/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.