Springbank 30 yo Millennium Edition 46%

Olen jo pitkään halunnut maistaa iäkkäämpää Springbankia. Tuntuu kuin sille olisi tapahtunut jotain samankaltaista kuin Macallanille. Vanhat pullotteet ovat täysin ikonisia ja taivaisiin ylistettyjä, kun taas nykytuotannosta on täysin mahdotonta löytää niitä ominaisuuksia, joita vanhoissa on kaikkien legendojen mukaan ollut.

Keppana Kellariin suuntautuneen kesäretken ensimmäisenä viskinä lasiin sujahti 30-vuotiasta Springbankia, joka kaiken haalimani tiedon perusteella on nimenomaan Millennium Editionia vuodelta 1999. Eli kaikista Keppanan viskeistä valintani oli tämä, kun piti yksi sieltä poimia.

Springbank 30 yo Millennium Edition

(46%, OB, Bottled 3/1999, Millennium Bottling Limited Edition, 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, luumuinen, mausteinen ja lihaisa. Öljyinen ja vivahteikas. Todella hieno, kaikin puolin sävykäs ja vaikuttava. Tervaa, lakritsia, makeaa salmiakkia. Fariinisokeria, taatelikakkua, neilikkaa, kanelia. Kaunis sherryisyys. Tammi tulee antiikkisena ja vahamaisena läpi. Huh huh. Vesilisällä löytyy herukkaisuutta ja ripaus anista.

Maku: Tumman suklainen, olorosomainen, luumuinen, mausteinen. Upea lihaisuus ja rasvaisuus, lakritsia ja yrttisyys. Nahkaisuutta, tanniineja, hienoa tammisuutta. Rusinaa, toffeeta, marjaisuutta, kanelia, neilikkaa. Suutuntuma on öljyinen ja syvä. Jälkimaku on täynnä aromaattista öljyisyyttä, lihaisuutta, olorosoa. Tummaa suklaata, luumua, pähkinäisyyttä. Omenahilloa, raparperia, anista. Kuiva tammisuus on loistavaa. Erittäin pitkä ja syvä finaali. Vesilisä tuo herukkaista ja hedelmäistä puolta kauniisti esiin.

Arvio: Loistava, sävykäs ja runsas Springbank. Silkkaa parhautta. 93/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.