Glendronach 21 yo 1993/2014 Cask #38, 59,6%

Glendronachin keskimäärin loistavaa vuosikertaa 1993 on riittänyt myös germaaneille. Nyt käsissä single cask numerolla 38, ex-olorososta.

Glendronach 21 yo 1993/2014

(59,6%, OB, Germany Exclusive, 15.1.1993–9/2014, Cask No. 38, Oloroso Sherry Butt, 622 bts., 70 cl)

Tuoksu: Muhkea oloroso! Tummaa suklaata, tallimaisuutta, luumua, taatelia. Rusinaa ja viikunaa, makeaa uuniomenaa, siirappia, kanelia. Nahkasatula on pinnassa, pientä multaisuuttakin löytyy. Seetriä, rapisevaa tammisuutta, jännää kuivaa otetta. Todella iso ja komea tuoksu. Vesilisä tuo esiin kurkkupastillia, mentholia.

Maku: Paksun liköörimäinen heti kärkeen. Siirappia ja kahvilikööriä, suklaakastiketta, luumuhilloa. Nahkaisuus ja tammisuus nousevat vähitellen, viikunaisuus samoin. Pientä piimäkakkumaisuutta, taatelia. Suutuntuma on erittäin täyteläinen ja komea. Mausteet pysyvät maltillisina, enemmänkin tallimaisuus tässä korostuu, tietyt multaiset ja nahkaiset piirteet. Kuivuminen alkaa nopeasti, ja jälkimaku tuntuu kevyemmältä kuin painava maku antaa odottaa. Kahvisuuden ja tietyn paahteisuuden rinnalle tulee kuivaa tammea, yrttisyyttä, kaakaojauhetta, appelsiininkuorta, saksanpähkinää. Finaali on vähän tavallisuudesta poikkeava mutta silti hieno. Vesilisällä saa esille maltaisia ja hedelmäisiä sävyjä, mutta tämä toimii hienosti myös ilman vettä.

Arvio: Juuri niin mojova sherrypommi kuin saattoi odottaa. Tasapainossa ehkä vähän hakemista, mutta tässä suuruusluokassa ei enää kannata takertua pikkuasioihin. On tämä komea viski. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.