Bowmore 10 yo Tempest Batch #3, 55,6%

Bowmoren kymppivuotiaan Tempestin kolmas julkaisu on tiettävästi edelleen samaa ex-bourbonissa kypsynyttä lihaisaa herkkua kuin aiemmatkin.

Bowmore 10 yo Tempest Batch #3

(55,6%, OB, 2011, Small Batch Release No. 3, First-fill Bourbon Casks, 16000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Turvesavuinen ja runsaan hedelmäinen. Vahvasti vaniljaa, hiukan toffeefudgeakin. Sitruksisuutta, herukkaisuutta, suolavetisyyttä. Pieni suklaisuus ja viljaisuus mukana, tumma ja paahteinen ulottuvuus. Silti raikkaus ja kirpeä herukkaisuus korostuvat. Tiettyä lääkemäisyyttäkin on. Nam. Vesilisä avaa yrttisyyttä, minttua etenkin.

Maku: Varsin savuinen ja sitruksinen, öljyinen ja voimakas makupaletti. Nyt löytyy pientä pekonia ja savumakkaraakin. Silti aprikoosin, mangon ja limetin raikkaat vivahteet ovat enemmän pinnassa, samoin tietty suolaisuus ja napakka tammisuus. Vaniljaisuus on edelleen voimakasta. Viljaisuutta ja paahteisuuttakin löytyy. Suutuntuma on herkullisen ryhdikäs ja öljyinen. Jälkimaku tummuu – savu, lakritsi ja paahteisuus ovat hetkellisesti dominoivia, kunnes hunaja ja toffee saavat taas lisää tilaa. Sitruksinen, herukkainen ja suolainen ote jatkuu komeana finaalissa, joka on yllättävänkin pitkä tämän ikäiselle viskille. Vesilisä tuo karkkisuutta mukaan.

Arvio: Nuorekas suurherkku. Turvesavuinen ja silti raikas, herukkainen ja silti paahteinen. Lihaisuus on tässä batchissa taka-alalla, suolaisuus ja kirkkaus korostuvat. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Whisky Monitor Database 87/100 (per 1). Smoke On The Water, ”Täyteläinen ja maukas kymppivuotias.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.