Auchentoshan 32 yo 1979/2012, 50,5%

Auchentoshanin 32-vuotias sherrymonsteri on tislattu vuonna 1979 ja kypsynyt sen jälkeen pelkässä sherryssä. Sekoitukseen on käytetty ainakin pari tynnyriä, kun erän kokoa katsoo.

Auchentoshan ei ole koskaan tehnyt minuun mainittavaa vaikutusta, mutta nyt voisi olla käsillä sellainen yksilö, joka sen vaikutuksen tekee. Väri on ainakin kohdallaan.

Auchentoshan 32 yo 1979/2012

(50,5%, OB, 22.10.1979–20.7.2012, Sherry Butts, 1000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Rotevan sherryinen ja runsaan yrttinen. Vastajauhettua kahvia, tummaa suklaata, nahkaisuutta. Todella täyteläinen tuoksu, aivan huippua. Suklaakakkua, suklaamuffineja, suklaakastiketta. Maanläheistä, multaista otetta, joka on hienosti synkassa reippaan ja makean hedelmäisyyden kanssa. Minttua, eucalyptusta, sitruksista raikkautta. Vesilisä tuo marjaisuutta pintaan.

Maku: Sherryinen ensimaku tuntuu täyteläiseltä ja erittäin suklaiselta, kunnes bodyn keveys paljastuu. Alta nousee runsaasti yrttisyyttä, hedelmäteetä, kevyempiä ulottuvuuksia. Hedelmäisyys on varsin puhdaspiirteistä. Herkullista marjaisuutta, minttua, mentholin raikkautta. Kahvisuus on runsasta mutta hiukan turhankin karvasta. Kitkeryydessä on myös hapanta appelsiinia ja hiukan nahkaista viinisyyttäkin. Tanniinit huutavat hetkellisesti hoosiannaa, suutuntuma on varsin kepeä näin isolle kypsytykselle. Jälkimaku alkaa espresson karvaudella ja sitruksen raikkaudella, kuivuminen on varsin lujaa. Pähkinöitä, marjaisuutta, hedelmäisyyttä löytyy. Pitkä on, lopussa hiukan tupakkainenkin. Vesilisällä suutuntumaan tulee mukavasti kermaisuutta.

Arvio: Upean sherryinen mutta tasapainoltaan rajoja hakeva yksilö. Herkkua silti. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 91/100Whisky Magazine 85/100 (Neil Ridley), 84/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.