Highland Park 18 yo Earl Haakon 54,9%

Maistoin nämä Highland Parkin replica-etiketeillä varustetut Magnus-sarjan kolme pullotetta melko pian julkaisunsa jälkeen. Niistä tämä viimeinen, 18-vuotias Earl Haakon, nousi todella selvästi muiden yläpuolelle.

Päätin maistaa näin parin vuoden jälkeen, oliko kyseessä oikeasti niin hyvä viski kuin miltä se silloin tuntui.

Highland Park 18 yo Earl Haakon

(54,9%, OB, 2011, The Magnus Series, 3300 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen, turvesavuinen, hunajainen ja muhkea. Siirappia, ylikypsiä hedelmiä, luumua, makeaa sitruksisuutta. Upea, upea tuoksu. Salmiakkia ja tervaa. Tyylikästä maltaisuutta, kanervaa, seetriä. Appelsiinia, hilloisuutta, myskisyyttä. Aromaattisuus on omaa luokkaansa. Yrttiteetä, paahteisuutta. Vesilisä vapauttaa raikkautta, eucalyptusta ja heinäisyyttä.

Maku: Täyteläisyyttä ja voimaa! Komeaa siirappisuutta yhdistettynä vahvaan mausteisuuteen, turvesavuun ja tervaan. Kanervahunajaa on vaikka muille jakaa. Myskisyys ja lääkemäisyys tekevät tästä mielenkiintoisen. Suutuntuma on täyteläinen ja komea. Maltaisuutta, tyylikästä tammisuutta, pippuria. Jälkimaku on turvesavuinen, mausteinen ja komea. Luumua, appelsiinimarmeladia, yrttiteetä, chiliä ja mustapippuria. Kihelmöinnin keskellä tajuaa tämän syvyyden. Komea viski, finaali jatkuu todella pitkään. Vesilisällä sitruksisuus, merellisyys ja raikkaus nousevat muhkeuden takaa. Nam.

Arvio: Parhaimpia Highland Parkeja viime vuosilta, laatu on todella korkea. Pidän todella paljon. 93/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100Whiskynotes 84/100. Whisky Monitor Database 89/100 (per 3). Whisky Magazine 70/100 (Martine Nouet), 76/100 (Rob Allanson).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.