Bowmore 25 yo Small Batch Release 43%

Bowmoren 25-vuotiasta on julkaistu erissä jo pidemmän aikaa, mutta vasta viime vuosina pulloihin on alkanut tulla Small Batch Release -merkintöjä. Huhu kertoo, että sherryisyys olisi vähenemään päin. Nyt tuli aika katsoa, mistä nämä nykyiset kaksvitoset on tehty.

Bowmore 25 yo Small Batch Release

(43%, OB, +/- 2014, American Bourbon & Spanish Sherry Casks, 70 cl)

Tuoksu: Laventelia! Salmiakkia! Aivan loistavaa, nyt ollaan preferoimassani Bowmore-kentässä tukevasti. Herkullisen marjaisa, hedelmäinen ja miedon turvesavuinen. Laventeli on nätisti pinnassa. Salmiakki, suolaisuus ja terva tasapainottavat hedelmäistä makeutta hienosti. Persikka ja punainen omena kohtaavat merellisyyden ja mausteisuuden. Odottamattoman mahtava tuoksu.

Maku: Laventelinen ja salmiakkinen, mutta kevyempi kuin tuoksu antaa odottaa. Hedelmäisyys ja herukkaisuus toimivat silti upeasti. Suutuntuma on melko kepeä, mutta kantaa tämän sävyt ja luonteen hienosti. Mausteisuutta, persikkaa, monihedelmänektaria. Pieni kurkkupastillisuus mukana. Jälkimaku nousee laventelin ja lakritsin sävyissä, herukkaa ja hedelmiä riittää. Mustaa teetä, hiukan saksanpähkinää, sitruksista karvautta. Pitkän finaalin lopussa tammi alkaa nousta ja kuivattaa suuta. Toimii.

Arvio: Yllättävän maukas ja mahtavan laventelinen. Myönteinen yllätys. 90/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 78/100. Whisky Monitor Database 86/100 (per 2). Smoke On The Water, ”Ihan tyylikäs ja herkullinen viski”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.