Bowmore Surf 40%

Bowmoren Surf on aina ollut hiukan väliinputoaja, sen roolia tuoteportfoliossa on ollut vähän vaikea määritellä – pääasiassa sitä on näkynyt tax free -myymälöissä vuosien varrella. Omakin kokemukseni siitä on ohut, mutta korjaan tilannetta maistamalla melko tuoretta pullotetta.

Bowmore Surf

(40%, OB, +/- 2014, 70 cl)

Tuoksu: Sitruksinen, marjaisa, hapokas. Turvesavu on mietoa mutta silti jossain määrin tunkkaista. Tammisuus on nuorekasta ja raa’ahkoa. Makeaa omenaa, tölkkipäärynää, makeaa ananasta. Herukkaisuutta, makeaa sitruunamehua, aavistus salmiakkia. Kokonaisuus on varsin ohut, lyijykynämäinen ja kireä.

Maku: Herukkaisuus ja salmiakki toimivat hyvin, tammisuus ja hedelmäisyys eivät niinkään. Sitruksinen ja marjaisa hapokkuus saa tukea miedolta turvesavulta ja pieneltä tervaleijonan sävystä. Tammi on kuitenkin hiukan rujoa ja kovaa, hedelmäisyydessä on hapan ja tunkkainen sävy. Vanerin ja pahvin piirteitä, omena ja päärynä jäävät hiukan raaoiksi. Suutuntuma on melko kevyt, vaikka tammi hetkellisesti tuokin kihelmöivää mausteisuutta. Jälkimaku kääntyy hiukan happamaksi, mustan teen karvaudeksi ja appelsiinin kitkeryydeksi. Lopulta keskipitkä finaali kuitenkin sulaa kermatoffeen ja siirappisen hedelmäisyyden kautta kuivattavan tammiseksi.

Arvio: Hyvin lähellä Bowmoren nykyisen tax free -portfolion perustuotteita ja Small Batchia. Jotain sielukkuutta tästä puuttuu. 82/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.