Bowmore 21 yo 1973, 43%

Bowmoren arvostetuimpia julkaisuita ovat nämä vuosikertapullotteet menneiltä vuosilta. En ole vielä koskaan päässyt tällaista aitoa 1970-luvun alun herkkua maistamaan, joten odotukset ovat nousseet jo kauan sitten jaloilleen ja juosseet nummien yli kuin hirvet.

Uppoudun seuraavan parin tunnin ajaksi tähän. Tuoksu on ainakin mahtava…

Bowmore 21 yo 1973

(43%, OB, 1973–1994*, 70 cl)

Tuoksu: Laventelia ja salmiakkia, silkkaa parhautta. Juuri sitä Bowmorea, joka itseeni kovimmin kolahtaa. Kolakarkkia ja karamellia, eucalyptusta ja sitruksisuutta. Kukkaisuutta ja hyvin hentoa nuotiosavua. Herukkaisuutta, omenaa, intensiivistä öljyisyyttä ja aromaattisuutta. Rusinaa, luumua, suklaata. Upea tuoksu.

Maku: Laventelia, suklaata, salmiakkia. Melko kuiva tammisuus tuo hyvin mausteisuutta pintaan, ote on napakka. Kolakarkkinen makeus kohtaa mineraalisuuden ja kuivan nuotiosavun, rusinaisuus ja luumuisuus tuovat tiettyä muhkeutta. Suutuntuma on silti korkeintaan keskitäyteläinen, mikään jättiläisviski ei ole kyseessä vaan ennemminkin herkkä ja hienopiirteinen yksilö. Pientä herukan karvautta löytyy myös, mustaa teetä ja pientä paahteisuutta. Jälkimaussa karvaus korostuu aluksi enemmänkin, tumma suklaa ja nahkaisuus ottavat valtaa. Aavistus metallisuutta. Vähitellen karamelli, salmiakki, nuotiosavu ja herukka tulevat. Pitkä, kaunis finaali.

Arvio: Kaunis ja tasapainoinen viski. Herkullinen yksilö laventelin aikakaudelta. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 86/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.