Rogner Malz-Whisky 3/3, 44,7%

Käsissä jälleen tuntemattoman itävaltalaisen Rognerin tuote. Mikrotislaamo on tuonut vasta pari pullotetta markkinoille, ja pakkauksesta täytyy sanoa, että voisi olla houkuttelevampikin. Pakollisten prosentti- ja osoitetietojen lisäksi mukaan ei ole mahtunut mitään infoa itse tuotteesta.

Maistoin aiemmin Rogner Whisky 3/3:n, joka oli… hankala tapaus. Nyt voltteja on aavistus enemmän ja mukana sana Malz. Maistetaan.

Rogner Malz-Whisky 3/3

(44,7%, OB, Bottled 1.10.2013, Batch No. 3/3M P1013, 50 cl)

Tuoksu: Teknoksen maaleja, teollista pesuainetta, kemiallisia hajusteita. Weetabixin ja palaneen paahtoleivän kaltainen maltaisuus on pinnassa, se erottaa tämän tuosta Rognerin toisesta 3/3:sta. Siihen verrattuna runkokin tuntuu rotevammalta. Perussävy on kuitenkin viittä vaille kammottava. Imelä toffeemaisuus, tietty yrttisyys ja makea tammisuus erottuvat. Vesilisällä löytyy ilmiselvää vispipuuroa.

Maku: Leipämäinen ja raa’an tamminen. Runko on silti yllättävän raskas ja suutuntuma jopa melko täyteläinen. Ruusuinen saippuaisuus. Käsirasvaa, minttua, tuoretta ruohoisuutta, hiukan kainalohikeä. Maltaisuus on runsaana ja melko rapeana läsnä. Nuori ja hapan. Jälkimaku alkaa happaman maltaisena ja imelän kukkaisena. Makeus ja karvaus ottavat yhteen, eikä tasapaino yllättäen ole hassumpi. Paahtoleipää ja toffeeta, yrttisyyttä ja ruohoisuutta, hiukan sitruksisuutta. Lyhyeksi jää. Vesilisä korostaa jyväisyyttä.

Arvio: Nuori ja omituisen keinotekoisen oloinen viski. Rotevuuden ansiosta pykälän parempaa kuin aiemmin maistamani Rogner Whisky 3/3. Mutta vain pykälän. Ei tämä mitään herkkua ole. 71/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.