Bowmore 1979/1990, Samaroli 46%

Samarolin Flowers-sarja sisältää monia suuria viskiklassikoita muun muassa Bowmorelta ja Springbankilta. Tämä Bowikka ei tiettävästi ole ihan niitä sarjan kirkkaimpia tähtiä, mutta mielenkiintoinen viski kaikesta huolimatta.

Bowmore 1979/1990, Samaroli

(46%, Samaroli for Duthies, Flowers Series, 1979–1990, 480 bts., 75 cl)

Tuoksu: Eucalyptusta, minttuista raikkautta ja hedelmäisyyttä. Mentholia, havumetsää sateen jälkeen. Hiukan kuivaa turvesavua, mineraalisuutta. Sitruksisuutta, mangoa, monenlaista trooppista hedelmää. Pientä saippuaisuutta, jopa aavistus laventelia. Hiukan sulkeutunut, silti houkutteleva. Vesilisä avaa ruohoisuuden.

Maku: Huomattavasti suurempi makupaletti kuin mitä tuoksu antoi odottaa. Sitruksisuutta ja turvesavua on oikein kunnolla. Maanläheisyyttä, turvetta, ruohoisuutta. Kirpeitä mausteita, mentholia, trooppista hedelmää, omenaa. Suutuntuma on melko kevyt, mutta maku on erittäin suurimuotoinen ja ampuu täydellä arsenaalilla. Mineraalisuutta ja merellisyyttä löytyy, samoin kihelmöivää chiliä ja suolaista lakritsia. Jälkimaku kääntyy tumman tammisuuden puolelle, lakritsi ja suola saavat otteen. Vähitellen sitruunaisuus, hapokkuus, mausteet, eucalyptus ja hieno havuisuus tulevat mukaan. Kaunis ja melko pitkä finaali. Vesilisä irrottaa kirpeyttä ja happoisuutta.

Arvio: On tämä sentään hieno viski. Pidän paljon. 91/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 85/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.