Springbank 12 yo Cask Strength 2015, 53,8%

Springbank 12 Cask Strengthin sekoitussuhde oli tässä vuoden 2015 julkaisussa tiettävästi 70-prosenttisesti ex-sherrytynnyreitä ja 30-prosenttisesti ex-bourbonia. Maistelin tämän rinnalla vuoden 2016 edition.

Springbank 12 yo Cask Strength

(53,8%, OB, Bottled 5.8.2015, Batch 11, Bottle Code B15/333, 9000 bts., 70 cl)

Tuoksu: Makean hedelmäinen, likaisen konerasvainen ja ruohoinen. Turvesavua, suolaisuutta, hiukan palanutta paahtoleipää, kevyen rikkistäkin vivahdetta. Hunajamelonia, limettiä, trooppista hedelmäisyyttä. Merellinen ja mineraalinen puoli toimii upeasti, tammi lymyää taustalla. Vesilisä nostaa esiin suolaisen voin.

Maku: Makeaa hedelmäsalaattia, vaniljaa, turvesavua ja rasvaisuutta. Likaisuus on edelleen läsnä, pieni rikkiin ja ruutiin vivahtava ulottuvuus myös. Salmiakkia ja tummaa yrttisyyttä. Suutuntuma on raskaan öljyinen ja viskin runko järeä. Raikas, meloninen hedelmäisyys on tämän merkittävin ero vuoden 2016 batchiin. Toisaalta sama konerasva ja sitruksinen merellisyys löytyy. Jälkimaku lähtee turvesavuisena ja hedelmäisyys kääntyy ylikypsän puolelle. Suolaisuutta ja mineraalisuutta, ruohoisuutta ja vaniljaisuutta. Tammi on hienosti tasapainossa ja kuivuu rauhallisesti. Pitkä finaali. Vesilisä tuo makeaa päärynää pintaan.

Arvio: Paras esitys tässä sarjassa tähän mennessä. Ulottuvuudet ja tasapaino omaa luokkaansa, jos verrataan vuoden 2016 editioon – jonka raaka voima toki pieksi tämän mennen tullen. 89/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 86/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.