Springbank 12 yo Cask Strength 2016, 54,1%

Springbank 12 yo Cask Strength saapui vuoden 2016 editiollaan myös kotimaiseen alkoholiliikkeeseen, tosin vain Arkadian erikoisvalikoimaan.

Päädyin maistelemaan tämän rinnakkain Springbank 12 yo Cask Strength 2015:n kanssa. Vuoden 2016 sekoitussuhde oli tiettävästi 65-prosenttisesti ex-sherryä ja 35-prosenttisesti ex-bourbonia.

Springbank 12 yo Cask Strength

(54,1%, OB, Bottled 1/2016, Batch 12, Bottle Code 16/09, 70 cl)

Tuoksu: Tiiviin öljyinen ja raskas, hiukan turpeinen ja erittäin mineraalinen. Likaista konerasvaisuutta, ruutia, siirappista makeutta ja samaan aikaan purevaa suolaisuutta. Ruohoinen, osin heinäinen. Merellisyyttä, mentholia. Hedelmäisyys on enimmäkseen kypsän sitruksista. Tiukka tammi. Vesilisä avaa minttuisuuden.

Maku: Erittäin pippurinen ja purevan tamminen avaus, iskee heti täydellä voimalla. Öljyinen ja ruohoinen presenssi on todella intensiivinen. Suutuntuma on öljyinen ja tiivisrakenteinen. Hedelmäisyys on tuoksun tapaan hiukan tukossa, sitruksisuutta sentään löytyy, vihreää omenaa ja limettiä. Merellinen ja suolainen puoli on pinnassa, likainen konerasvaisuus pysyy mukana tiivisti. Jälkimaku alkaa varsin tammisena, suu kuivahtaa oikein kunnolla ja suola kiristää kieltä. Pippurisuus on reipasta, sitruksisuudessa on intensiteettiä edelleen. Mineraalisuutta ja mentholia. Varsin pitkä ja armoton finaali. Vesilisä tasapainottaa tätä selvästi.

Arvio: Erittäin iso viski. Kireys kuitenkin pudottaa tämän mestaruussarjasta. Pippurisempi, tulisempi ja samalla hiukan yksioikoisempi kuin vuoden 2015 julkaisu87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.