BenRiach 27 yo 1987/2015 Cask #3825, 52,9%

Maistelussa pienessä portviinitynnyrissä kypsynyt iäkäs BenRiach 1980-luvun lopulta. Tämä on näitä uudella etikettityylillä varustettuja pulloja, mutta toivottavasti sisältö on sentään vanhaa hyvää Benkkua.

BenRiach 27 yo 1987/2015

(52,9%, OB, 22.12.1987–6/2015, Batch No. 12, Cask #3825, Tawny Port Hogshead, 273 bts., 70 cl)

Tuoksu: Alkuun kellarimainen, jalohomeinen ja paksun marjaisa. Erikoinen, hiukan ummehtunut ja multainen tuoksu. Karhunvatukkaa, mustaherukkaa, kuningatarhilloa. Vähitellen sävyt aukeavat ja rusinaisuus nousee. Saksanpähkinää, hunajaa, hiukan kirpeää mausteisuutta. Vesilisä avaa hedelmäisyyttä.

Maku: Marjaisa ja erittäin mausteinen, tamminen ja terävä. Hiukan kellaria ja multaa. Toisaalta nousevat kuitenkin BenRiachin siirappiset ja piparkakkuiset sävyt. Glühweinia ja pähkinää. Keskitäyteläinen maku on silti hiukan puiseva ja tekstuuri aavistuksen ohut. Mustaherukkaa ja kirpeyttä, pippuria, tummaa suklaata, öljyä. Jälkimaku alkaa tammisena ja mausteisena, mutta kuivahtaa nopeasti todella tyylikkääksi. Metisyyttä, akaasiahunajaa, piparkakun maustelientä, karamellia, viinisyyttä, saksanpähkinää, hiukan kahvisuutta, karvautta ja rusinaisuutta. Pitkä finaali on ehdottomasti parasta tässä viskissä. Vesilisä nostaa mustaa teetä ja paahteisuutta pintaan.

Arvio: Ei ihan paras tynnyri laatuaan BenRiachilta, mutta aivan pätevä viski silti. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.