BenRiach 17 yo 1998/2015, Cask #6394, 57,5%

Maistelussa kolmeen kertaan tislattua sherry-BenRiachia vuodelta 1998. Nämä single caskit ovat olleet keskenään erilaisia, osa loistavia ja osa hyvinkin vaikeita viskejä.

BenRiach 17 yo 1998/2015

(57,5%, OB, 27.5.1998–6/2015, Batch No. 12, Cask #6394, Pedro Ximénez Sherry Puncheon, 702 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen ja mausteinen. Viikunaa ja taatelia, rusinaa ja kanelia. Kuivakkaa tammisuutta, neilikkaa, jouluisia sävyjä, marjaisuutta. Todella maltainen yleisilme kaikkineen. Piparkakun maustelientä, ruskeaa sokeria, jotain rommimaista. Kahvisuutta, saksanpähkinää. Aavistuksen karvas. Vesilisä tuo kermatoffeeta esiin.

Maku: Suklainen, mausteinen ja kahvinen. Silkkisen pehmeä suutuntuma kohtaa purevan chilin. Piparkakku on edelleen vahvaa, samoin viikunat ja taatelit, rusinat ja marjat. Siirappia, piimäkakkua, öljyisyyttä. Punaista omenaa ja kirpeää appelsiinia. Runko ei ole kovin järeä, mutta viskositeettia riittää. Balanssi hiukan hakee, vaikka perusmaku onkin herkullinen. Jälkimaku liikkuu selvästi tammisemmalla ja maltaisemmalla alueella, vaikka suklaata riittää edelleen. Napakkaa mausteisuutta, neilikkaa, inkivääriä, hapokkuutta, paahteisuutta, piparkakkua, taatelia. Tammi kuivuu terävästi. Melko pitkä finaali. Vesilisä nostaa hapokkaan maltaisuuden oikein kunnolla pintaan.

Arvio: Maukkaan suklainen ja runsas BenRiach, mutta tasapaino hiukan hakee. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.