Hazelburn 10 yo 46%

Springbankin kolmeen kertaan tislattua Hazelburnia näkyy markkinoilla harvakseltaan. Olen maistanut tähän mennessä vasta yhden Hazelburnin, CV-pullotteen, joka sekin oli osa tislaamon esittelysettiä.

Hazelburn 10 yo

(46%, OB, +/- 2016, 70 cl)

Tuoksu: Kukkainen ja hunajainen. Metisyyttä, kiteistä sokerisuutta, vahaa, apilankukkaa. Banaania, makeaa omenaa, kiiviä. Runsaasti vaniljaa. Tammi tuntuu varsin aktiivisena ja bourbonhenkisenä. Maltaisuus on kuivakkaa ja sävy yleensä melko kevyt, jopa irkkuviskimäisen hedelmäinen. Vesilisä availee aloe veraa.

Maku: Hunajainen ja jokseenkin vahamainen. Erittäin mausteinen ja tehokkaan tamminen, vaikka runko ei sinänsä mikään vahva olekaan. Suutuntuma on korkeintaan keskitäyteläinen mutta makua on runsaasti. Mineraalisuutta, metisyyttä, banaania, sitruunaisuutta, omenaa, kiiviä, hapokkuutta. Jälkimaku on yhtä aikaa mineraalinen, sokerinen, sitruksisen kitkerä ja jopa karvas. Todella erikoinen yhdistelmä vahaa, vaniljaa, kukkaisuutta, maltaisuutta ja hedelmäsalaattia, kun toisella puolella on oliiviöljymäisiä, hapokkaan tammisia ja happamia sävyjä. Melko pitkä ja nätisti kuivuva finaali. Vesilisä tuo pintaan inkivääriä ja heinäisyyttä.

Arvio: Yllättävän iso ja jopa vaikuttava viski, vaikka tällainen ei silti ole ihan oma juttuni. Trooppisen hedelmäisyyden ja mineraalisen kitkeryyden liitto ei ole täysin ongelmaton. 85/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 90/100.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.