Hazelburn CV 46%

Hazelburn on pienin Springbankin kolmesta viskimerkistä, ja sekin nimetty lopetetun Campbeltown-tislaamon mukaan. Se tislataan kolmeen kertaan, eikä siihen käytettävää mallasta ole kuivatettu turpeensavulla.

Nyt maistelussa Hazelburnin yleispätevä CV-pullote. Hazelburnia ei pidä muuten sekoittaa Hazelwoodiin, jota The Balvenien ja Glenfiddichin omistaja tislaa Kininvien tislaamolla (okei, Kininvieltä saadaan niin harvoin mitään pullotteita, että sekaannuksen vaara lienee pieni).

Hazelburn CV

(46%, OB, NAS, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Voimakkaan hedelmäinen – aprikoosia, appelsiinia, luumua. Mustia oliiveja. Aika terävä, vähän liuotinmainen, hedelmäiseksi kuivahko. Ei järin kutsuva eikä mitenkään springbankmainen.

Maku: Hedelmäinen lähtö, mutta kapealla makuprofiililla. Tietty öljyinen ja ruohoinen Springbank-ailahdus tulee keskivaiheilla, mutta loppua kohden kuivatut hedelmät ja maltaisuus voimistuvat. Toffee jää taakse ja kuiva mausteisuus nousee pintaan. Jälkimaussa tuntuu taas aprikoosia ja appelsiinia, mutta maku on kapea.

Arvio: Vaatimaton esitys. Hedelmäistä mallasta ja kuivaa pistävyyttä. Tässä ei ole mitään sellaista, mikä jäisi erityisen myönteisenä mieleen. Maku on sekava eivätkä nyanssit erotu. 78/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Whiskynotes 70/100Whisky Monitor Database 81/100 (per 12).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.