Arran 10 yo 46%

Isle of Arranin tislaamo perustettiin vuonna 1995 pieneen Lochranzan kylään saaren pohjoisosaan. Ensimmäinen viski tuli markkinoille 1998, ja nyt ollaan sujuvasti tällaisen kymppivuotiaan äärellä. Aika rientää! Ei muuta kuin maistamaan.

Arran 10 yo

(46%, OB, +/- 2012, 70 cl)

Tuoksu: Kukkainen ja kermaisen saippuainen. Selvä sherryn makeus, tosin se on melkein finoa, hapokasta ja hiivaista. Pistävä hunajaisuus tuntuu. Ruohoinen ja imelän mausteinen, marsipaania ja kirsikkaa.

Maku: Kepeään tuoksuun nähden yllättävän voimakas ja kokonaisvaltainen. Kermainen ja hedelmäinen aloitus, joka muuttuu ylikypsiksi omenoiksi ja luumuiksi. Mausteisuus on pistävää, se tuo mukavasti ryhtiä kermaisuuteen. Keskivaiheilla maku tasaantuu ja muuttuu tavanomaisen maltaiseksi ja tammiseksi. Jälkimaku haipuu pois maltaisena ja sherryisen makeana.

Arvio: Odotuksia parempi, makea ja maltainen perusviski. Lisää ikää ja sen mukana myös luonnetta toki kaipaan. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 81/100. Dramming 78/100Whisky Monitor Database 81/100 (per 13).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.