Longrow CV 46%

Longrow on yksi kolmesta Springbankin tuottamasta merkistä ja nimetty erään lopetetun Campbeltown-tislaamon mukaan. Mallas on turvesavustettua ja maku sen mukainen.

Longrow’n CV-julkaisuun käytetyt viskit ovat kypsyneet ex-bourbontynnyreissä ja ex-sherrytynnyreissä. Tislaamon mukaan se sisältää 6-, 10- ja 14-vuotiaita viskejä, mutta mene ja tiedä. Mitä jos joukkoon on päässyt livahtamaan myös 11-vuotiasta? Tai 13-vuotiasta?

Longrow CV

(46%, OB, NAS, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Makean sherryinen savu tuntuu ensiksi. Voita on pannulla paljon, savustettu palvikinkku höyryää. Samalla jonkin vaniljainen ja hunajainen pyrkii pintaan. Myös suolaista lääkemäisyyttä löytyy. Tietty springbankmaisuus (täyteläinen toffee, öljyinen ruohoisuus) tuntuu sekin.

Maku: Kuivempi ja terävämpi kuin tuoksu antaa odottaa. Alkupiston jälkeen lähtee makean maukkaana, mutta ohenee keskivaiheilla katajaiseksi ja paahteiseksi. Turpeisuus nousee kunnolla vasta jälkimaussa, jossa BBQ-possu maistuu taas. Suutuntuma on pyöreä ja kokonaisuus linjakas.

Arvio: Maukas ja monipuolinen savuviski. Lupailee tuoksussa jopa vieläkin enemmän. Silti maku lunastaa odotukset. Hyvää! 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 89/100. Whiskynotes 84/100Whisky Monitor Database 82/100 (per 9).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.