BenRiach 15 yo 1999/2014 Cask #9150, 55,4%

Maistelussa PX-finistelty BenRiach vuoden 1999 tuotantoeristä. Tämä on taas näitä herkullisen oloisia sherry-Benkkuja, vaikka ikää on mittarissa tällä kertaa hiukan tavallista vähemmän.

BenRiach 15 yo 1999/2014 Cask #9150

(55,4%, OB, 1999–2014, UK Exclusive, Cask No. 9150, Pedro Ximénez Sherry Finish, 694 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin suklainen ja siirappinen, luumuinen ja taatelinen. Ylikypsää kirsikkaa, viinisyyttä, hiukan rancio-fiilistä, kevyttä lihaisuutta, tallia. Hunajainen makeus on vahvasti pinnassa, pähkinää ja maltaisuutta riittää. Tammessa on kuivan paahtunut sävy. Pieni sikarisuus mukana. Vesilisä availee sukulakua.

Maku: Paksun sherryinen. Suklaata, luumuhilloa, kirsikkaa, taatelia, viikunaa, uuniomenaa. Kanelinen mausteisuus ja napakka maltaisuus toimivat hyvin. Tammi tuntuu edelleen todella kuivalta ja jää taustalle. Suutuntuma on varsin täyteläinen ja runko raskas. Kermaisuutta ja hunajaisuutta. Jälkimaku pitää edelleen suklaisen ja PX-sherryisen otteen. Luumuhilloa, uuniomenaa, lakritsia, kirsikkahilloa, siirappisuutta, pähkinää. Maltaisuus pyörii kielen päällä aavistuksen karheana ja tammi edelleen todella kuivana ja paahteisena. Kanelia, maustepippuria, sammutettua nuotiota. Keskipitkä finaali. Vesilisällä irtoaa lisää lakritsia.

Arvio: Todella maukas sherryviski, jossa nuoret piirteet näkyvät pienenä tasapainon hakemisena, maltaisten piirteiden karkailuna ja jälkimaun napakkuutena. Mutta siitä huolimatta erittäin nautittava tapaus. 87/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.