Tomatin 12 yo 2003/2015 for Bresser & Timmer 58,5%

Maistelussa Hollannin markkinoille pullotettu Tomatin. Viimeksi maistamassani Tomatinin single caskissa sherry oli lyönyt yli, joten mielenkiintoista maistaa, miten tässä on onnistuttu.

Tomatin 12 yo 2003/2015 for Bresser & Timmer

(58,5%, OB for Bresser & Timmer, 18.4.2003–22.9.2015, Cask No. 35327, Bourbon & PX Sherry Cask Finish, 642 bts., 70 cl)

Tuoksu: Valtavasti tikkunekkua. Siirappia, kermatoffeeta, päärynää, maitosuklaata. Hunajainen ja maltainen runko, taustalla tuntuu vähän happoisuutta ja liköörimäisyyttä. Rusinaa, lakritsia, maitokahvia. Todella raskaan ja öljyisen oloinen tapaus. Vesilisä aukoo vihreää teetä ja heinäisiä sävyjä.

Maku: Erittäin öljyinen ja painava, mutta runko tuntuu siihen nähden yllättävän ohuelta. Tikkunekku ja siirappi hallitsevat makumaisemaa. Todella paljon toffeeta, rusinaa ja maitosuklaata. Hunajaa ja vaniljaa. Suutuntuma on kermainen ja intensiivinen, mausteisuus ja tammisuus potkivat varsin reippaasti. Tietty rasvainen likaisuus tässä on mukana. Jossain määrin kerrostunut kokonaisuus. Jälkimaku on öljyinen ja raskas, alkuun todella makea ja päärynäinen, kunnes taipuu vähitellen kahviseksi ja rusinaiseksi. Tikkunekku, toffeefudge ja lakritsi ovat mukana. Keskipitkä finaali. Vesilisä korostaa kermaisuutta ja keventää happoja entisestään.

Arvio: Järeä Tomatin, jossa on paljon kaikkea. Balanssissa on hakemista, kerrostuneisuus vähän häiritsee. Myös jälkimaulta olisi toivonut enemmän. 84/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.