Tomatin 10 yo 2005/2016 for Shinanoya 58%

Tokioon keskittynyt Shinanoya on yksi Japanin tunnetuimmista alkoholimyymäläketjuista, ja sen valikoimissa on ollut usein huolella valittuja single caskeja eri tislaamoista.

Nyt käsiin sattui 10-vuotias Tomatin, joka on peräisin ensimmäisen täyttökerran ex-sherrytynnyristä. Tälle on myös samanikäinen sisarpullote, 1st fill bourbonista.

Tomatin 10 yo 2005/2016 for Shinanoya 58%

(58%, OB for Shinanoya, 2005–4.2.2016, Cask #5216, 1st Fill Oloroso Sherry Butt, 558 bts., 70 cl)

Tuoksu: Sherryinen ja varsin rikkinen. Suklaata, kaakaota, kermaisuutta. Paljon lihaisuutta, nyhtöpossua oikein kunnolla. Rikki tulee huomattavalla tavalla läpi, selvästi erottuvaa sisämaalia ja hiukan pienoismallimaaleja. Uuniomenaa, luumukeittoa, kermavaahtoa. Nahkainen ja tamminen vivahde. Vesilisä avaa lihaisuutta ja tiettyä yrttisyyttä.

Maku: Kermainen ja täyteläinen. Maitosuklaata, siirappia, luumua, rusinaa, kaakaota. Tamminen ote tuntuu mukavasti, mausteita ja ryhtiä. Lihaisuutta riittää. Suutuntuma on kermaisen täyteläinen. Jälkimaku on edelleen varsin suklainen ja siirappinen, mutta rikkinen ja maalinen puoli alkaa ottaa nopeasti valtaa. Uuniomenaa, rusinaa, pähkinää. Keskipitkä finaali, jossa yrttilikööri ja kahvisuus nousevat lopuksi maukkaalla tavalla. Vesilisä saa nahkaisen ja lihaisan puolen selvästi esiin. Kestää todella hyvin vettä.

Arvio: Suklainen ja varsin rikkinen tapaus. Tomatin ei ole nyt kyllä valitettavasti ihan parhaimmillaan, vaikka tässä on myös paljon hyvää. 84/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.