Bowmore 13 yo 2003/2016 Hand-filled 56,1%

Bowmoren tislaamossa käsin täytetyt Hand-filled-pullotteet ovat saavuttaneet merkittävää suosiota etenkin ex-sherrytynnyreistä. Tällä kertaa maisteltavaksi sattui kuitenkin varsin tuore ex-bourbonissa kypsynyt versio.

Bowmore 13 yo 2003/2016 Hand-filled

(56,1%, OB, 4.3.2003–26.9.2016, Hand-filled at the distillery, Cask #857, 1st Fill Bourbon Hogshead, 70 cl)

Tuoksu: Todella vaniljainen ja sitruksinen, herukkainen ja makea. Banaania, ananasta, kookosta, kermaisuutta. Pehmeä turvesavu, merellisyys ja mineraalisuus toimivat hienosti yhteen. Kaunis bourbonfiilis ja maukas tammisuus. Hunajaisuutta, monihedelmänektaria, marjaisuutta. Vesilisä avaa ruohoisen ja minttuisen sävyn.

Maku: Metinen ja vaniljainen, kukkainen ja miedon turvesavuinen. Banaaninen, ananaksinen, mausteinen, tamminen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeän öljyinen. Herkullinen pippurisuus ja hunajainen makeus ovat mainiossa balanssissa. Jälkimaku on kevyen turpeinen, salmiakkinen, banaaninen ja vaniljainen. Tammista mausteisuutta ja ruohoisuutta, pientä sitruksista kitkeryyttä ja happamuutta. Keskipitkä finaali. Vesilisällä löytyy heinäistä pehmeyttä vielä lisää.

Arvio: Erittäin maukas Bowmore kaikin puolin. Vain hiukan syvyyttä voisi kaivata lisää, mutta jo näillä elementeillä homma toimii hienosti. 88/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.