Glendronach 21 yo 1993/2014 for Shinanoya 45,7%

Maistelussa japanilaiselle Shinanoyalle pullotettua Glendronachia. Vuoden 1993 pullotteet ovat olleet usein varsin tasokkaita, joten tähän kyllä kohdistuu odotuksia. Ja nyt on muuten tämän single caskin pullomääräkin varsin pieni, 259 pulloa.

Glendronach 21 yo 1993/2014 for Shinanoya

(45,7%, OB for Shinanoya, 12.3.1993–10/2014, Cask #626, Oloroso Sherry Butt, 259 bts., 70 cl)

Tuoksu: Suklainen ja mokkainen, luumuinen ja muhkea. Kaakaojauhetta ja kahvia löytyy oikein kunnolla. Tallimainen, hienostuneen nahkainen ja kevyen paahtunut vivahde. Siirappia ja ruskeaa sokeria, hiukan sikaria. Vesilisä avaa yrttistä ja espressoista ulottuvuutta.

Maku: Erittäin suklainen ja mausteinen, paksu ja roteva. Tammi tuo silti upeasti ryhtiä, makeuden ja tammen balanssi on loistava. Nahkaisuutta, tallia, maanläheistä ja hedelmäisen ylikypsää tyylikkyyttä. Kahvisuus korostuu hienosti. Suutuntuma on täyteläinen ja tasapainoinen, vaikka tämä kieltämättä myös hyötyisi hiukan korkeammasta voimakkuudesta. Luumua, rusinaa, pähkinäisyyttä. Jälkimaku kuivuu hienosti, suklaan ja siirapin kautta tullaan nahkaisen ja tammisen otteen äärelle. Espressoa, kaakaojauhetta, kanelia, hitaasti kuivuvaa tammisuutta. Erittäin pitkä ja upea finaali. Vesilisä nostaa mausteisiin vielä yhden kermaisen tason lisää. Herkkua on.

Arvio: Oikein hyvä Glendronach, jossa tyylikäs kahvisuus korostuu. 90/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.