BenRiach 11 yo 1997/2009 Cask #83038, 46%

Käsiin sattui BenRiachin single cask, joka on tislattu 1997 ja pullotettu 2009. Kyseessä on jaettu tynnyri, josta puolet on mennyt Whisky Festival Gentille ja puolet Premium Spiritsille. Kummatkin siis belgialaisia toimijoita.

BenRiach 11 yo 1997/2009

(46%, OB for Premium Spirits Belgium, 1997–2/2009, Cask No. 83038, Bourbon Barrel, 247 bts., 70 cl)

Tuoksu: Päärynäinen, kermainen ja maltainen. Mukava piparminttuinen raikkaus, ruohoisuus ja yrttisyys ovat nätisti esillä. Tammi tuntuu melko aktiiviselta ja banaaniselta. Vaniljaa, omenaa, makeaa sitrusta, mietoa hunajaisuutta. Aavistuksen sulkeutunut kokonaisuus. Vesilisällä löytyy vähän palasaippuaa.

Maku: Paahteisempi ja tammen takia karvaampi kuin tuoksu antoi odottaa. Vihreää omenaa, raakaa banaania, kiiviä, tölkkiananasta. Tammi nappaa oikein kunnolla kiinni ja suipistaa suuta. Suutuntuma on öljyisyydessäänkin keskitäyteläinen. Rasvaisuutta, hiukan likaisuutta, paahteisuutta. Tuoksun hedelmäiset piirteet ovat hiukan kateissa. Jälkimaku on tamminen ja maltainen, hiukan kitkerä ja napakan yrttinen. Raakaa banaania, ruohoisuutta. Lopulta löytyy sentään vaniljaisuutta ja pientä lakritsista vivahdetta. Keskipitkä finaali. Vesilisä saa kitkerän ruohoisuuden nousemaan entistä selvemmin pintaan.

Arvio: Ihan juotava BenRiach ikäluokassaan, mutta kaikki loistokkuus tästä vielä valitettavasti puuttuu. Ei toki mikään huono viski. 82/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.