Glencadam 12 yo Portwood Finish 46%

Maistelussa nimensä mukaisesti rajoitetumpi erä portviiniviimeisteltyä Glencadamia.

Glencadam 12 yo Portwood Finish

(46%, OB, Bottled 23.5.2010, Limited Edition, Port Pipe Finish, 70 cl)

Tuoksu: Hiukan kypsymättömän oloinen. Maltaisuutta, nahkakenkää, hikisyyttä. Viinisyys leijuu korostuneena pinnassa. Punaista omenaa, raakaa banaania, aprikoosia. Tammisuus tuntuu aktiivisena ja purevana. Vaniljaa, marjaisuutta (mansikkaa). Vesilisä availee pehmeän kermaisia ja toffeemaisia sävyjä.

Maku: Yllättävän voimakas ja mausteinen ensivaikutelma. Portviini on liimattu päälle, tanniinit laulavat ja tammi hakkaa tahtia. Maltaisuus on todella korostunutta, pieni pahvinen vivahde on mukana. Suutuntuma on melko kevyt mutta mausteet pitävät homman kasassa. Marjaisuutta, aprikoosia, kirpeää omenaa, hiukan rusinaa. Jokin liimamainen vivahde. Jälkimaku alkaa yllättävän vaniljaisena ja kermaisena, vaikka viinisyys onkin vahvasti mukana edelleen. Omenaa, aprikoosia, mausteisuutta. Tammi pysyy varsin aktiivisesti läsnä eikä suostu kuivumaan kunnolla. Finaali jää melko vaatimattomaksi. Vesilisä avaa makeutta, karamellia etenkin.

Arvio: Kovin hyvin ei ole nyt portviiniviimeistely kohdallaan. Kypsymättömän oloinen tapaus, ei oikein sytytä. 78/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Magazine 67/100 (Dave Broom), 80/100 (Dominic Roskrow).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.