Mackmyra Scorpions 40%

Kun ensin näin tämän pullon, ajattelin, että etiketissä on amatöörimäinen kirjoitusvirhe: Cherry Cask.

Lähemmällä selvittelyllä kuitenkin paljastui, että kyse on todella ruotsalaisesta viskistä, joka on viimeistelty saksalaisissa kirsikkaviinitynnyreissä. Ennen sitä se on kypsynyt ex-bourbonissa ja ex-olorosossa.

Tislaamona on Mackmyra ja pullottajana Brands For Fans, joka on tehnyt muitakin vastaavia virityksiä alkoholimarkkinoilla.

Silti lähtöajatus on äkkiseltään naurettava: naitetaan nahkalakkiheviä ja kirsikkaviiniä ja kerrotaan, että pullo sisältää single maltia. Mutta ennakkoluulot sikseen – onpa ainakin mielenkiintoiset lähtökohdat viskillä.

Mackmyra Scorpions

(40%, OB for Brands For Fans, 2018, Rock n Roll Star Single Malt Whisky, Cherry Cask Finish, 70 cl)

Tuoksu: Hyvin erikoinen. Sekahedelmäsoppaa, ohutta maltaisuutta ja hapanta jugurttia. Tammi tuntuu tuoreena ja selvästi erottuvassa kirsikassa on maraschinon sävy. Vadelmaa, päärynöitä siirapissa, hiukan kinuskia. Ruohoisuutta, heinää, aavistus suolaa ja jotain lievästi liuotinmaista.

Maku: Maku on välittömästi tuoksua ronskimpi. Hedelmät lyödään tiskiin heti ja tammilankkua päälle. Maltaisuudessa on kuivakka ja lievästi suolainen sävy, mikä onneksi tasapainottaa kokonaisuutta. Raakaa banaania, päärynää, nyt jo selvästi räikeämpää ja happamampaa kirsikkaa. Suutuntuma on melko kevyt. Hapan liuotinmaisuus ja liima tulevat selvästi esiin. Jälkimaku on varsin hapan ja marjaisa. Tammi ja mausteet tuovat kuitenkin hyvin eloa ja sävyjä, vaikka tietty ruohoisuus ja hapan sekahedelmäisyys valtaavat alaa. Kirsikkaisuus pysyy mukana loppuun asti. Melko lyhyt finaali.

Arvio: Mielenkiintoinen kokeilu, mutta lopputuloksessa on jotain varsin ilkeää. Kun voltit ovat alarajalla ja pieni vetisyys vaivaa, ehkä ronskius on lopulta se rock-ulottuvuus tässä. 79/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Smoke On The Water, ”Varsin kelpo nuori ruotsalaisviski”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.