BenRiach 22 yo Triple Distilled 2022, 46,8%

Maistelussa vaihteeksi BenRiachin tislaamosta Rachel Barrien rakentama tuore 22-vuotias tynnyrisekoitus. Nyt on siis pistetty ex-sherryssä, ex-bourbonissa ja ex-neitsyttammessa kypsynyttä tavaraa samaan settiin. Viski on tislattu kolmeen kertaan, kuten Benkulla oli erityisesti 1990-luvun lopussa hetken aikaan tapana.

Tämä pullote on saanut ihan kohtalaisen myönteisen vastaanoton, joten odotuksia tohtori Barrien työtä kohtaan on syntynyt jo ennen maistelua.

BenRiach 22 yo Triple Distilled 2022

(46,8%, OB, 2022, Triple Distilled, Three Cask Matured, Sherry, Bourbon, and Virgin Oak, 70 cl)

Tuoksu: Hedelmäinen ja todella runsas. Virgin oak tulee vahvimmin läpi, tuore tammi ja viinikumi ovat heti pinnassa. Vihreää omenaa, teetä ja mangoa, kukkaisuutta. Vanilja, hunaja ja marsipaani muistuttavat ex-bourbonista. Sherry ei tule suoraan esiin, mutta luumua ja pähkinää riittää. Vesilisä korostaa tomusokeria.

Maku: Runsaan hedelmäinen ja intensiivisen tamminen. Hapokas ja tanniininen ote on miellyttävyyden rajamailla, tumma suklaa ja pölyisyys korostuvat. Mansikkahilloa, sitruksisuutta, reippaasti vihreää omenaa ja mustaa teetä. Viinikumi, pieni musteisuus ja metisyys aukeavat kauniisti. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja monitasoinen kokonaisuus yllättävänkin kompleksinen. Kanelia, hunajaa, hiukan pippuria. Mikään tynnyrityyppi ei juuri dominoi, ainoastaan tammi itsessään korostuu. Jälkimaku on yhä jämäkän tamminen, hedelmäinen ja varsin öljyinen. Tumman suklaan, kaakaon ja pähkinän rinnalle tulee melkoisesti chiliä. Tammi antaa nätisti tilaa hunajalle, sitrukselle ja omenalle. Melko pitkä finaali. Vesilisä avaa makeutta.

Arvio: Olin tästä viskistä nyt yllättävänkin vaikuttunut. Master blenderin taidonnäyte, pakko nostaa hattua. Viskityylinä tällainen ei ole helpoimmasta päästä eikä noin yleisellä tasolla oma suosikkini, mutta tässä viskissä osui moni asia nyt kohdalleen. 86/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.