Bunnahabhain 9 yo 2001/2011, Douglas Laing 50%

Vuonna 1881 perustettu Bunnahabhain käyttää läheisen Margadale Springs -tekojärven vettä eikä pelaa turpeen kanssa niin kuin muut Islay-tislaamot. Nyt maistossa on Douglas Laingin pullottamaa nuorta Bunnaa butt-kokoisesta ex-sherrytynnyristä (500 litraa).

Bunnahabhain 9 yo 2001/2011, Douglas Laing

(50%, Douglas Laing, Old Malt Cask, Advance Sample, 10/2001–7/2011, Sherry Butt, Cask (DL ref) #7503, 20 cl)

Tuoksu: Makean sherryinen. Tuoretta niityn tuoksua, kukkia ja hunajaa. Kirsikka tunkee voimalla läpi. Tulee myös mieleen jokin itämainen suitsuke. Vähän öljyinen fiilis. Lisätty vesi avaa tuoksun kukkaisuutta.

Maku: Sherrytynnyrin makeus on liian hallitseva. Maltainen maku taittuu nopeasti tammiseksi ja kuihtuu. Ilman vettäkin aika ohut runko, terävä alkoholi täyttää suun ja haihtuu nopeasti. Lisätyllä vedellä maku muuttuu maltaisen olkiseksi, kukkaiseksi ja entistä kevyemmäksi. Hennon kirsikkainen sherryisyys on jälkimaun keskeinen elementti. Jotain saippuamaista tässä on (yrttisaippuaa? aloe vera -käsivoidetta?).

Arvio: Aika vaatimaton kokonaisuus, jossa tynnyri dominoi. Saippuamaisuus vähän etoo. 75/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.