Glendronach 15 yo Revival 46%

James Allardice perusti Glendronachin vuonna 1826. Tislaamo oli 2000-luvulla vaikeuksissa Pernod Ricardin osana ja päätyi yksityiseen omistukseen 2008. Nyt maistelussa uusien omistajien eli Billy Walkerin johtaman yhtiön 15-vuotias pullote.

Glendronach 15 yo Revival

(46%, OB, +/- 2009, 70 cl)

Tuoksu: Paksu ja täyteläinen, selvä sherryn tulvahdus. Raskaan öljyinen yleisvaikutelma. Luumua ja viikunoita. Jotenkin lihaisa, tulee hevostalli mieleen.

Maku: Maistuu keveämmältä kuin tuoksuu. Napakka suutuntuma, herkullinen mausteisuus pääosassa – inkivääri kaikkein selvimmin. Mallasta ja aamiaismuroja, paahteisuutta. Jälkimaku pitkä ja mausteinen, kirpeän hilloinenkin (mustaviinimarjaa?). Kanelia ja toffeeta jää suuhun viimeiseksi mauksi.

Arvio: Monimutkainen kokonaisuus, jossa raskas tuoksu vaihtuu kepeäksi ensimauksi. Suussa viski saa nopeasti voimaa, mausteisuutta ja ryhtiä. Jälkimaussa tulee vielä yksi taso lisää, viski aukeaa hienosti. Tyylikäs, silti robusti kokonaisuus. 88/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 92/100. Whiskynotes 83/100. Dramming 89/100Whisky Monitor Database 88/100 (per 20).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.