Jura 16 yo 40%

Jura-saaren ainoa tislaamo perustettiin 1810, vaikka saarella väitetään tislatun viskiä jo vuodesta 1502 lähtien. Tislaamo oli suljettuna vuosina 1918–1960, mutta sen jälkeen toiminta on ollut laajamittaisempaa kuin koskaan ennen. Tämä 16-vuotias taitaa olla yksi tislaamon hittituoteista tällä hetkellä.

Jura 16 yo

(40%, OB, Diurach’s Own, +/- 2012, 70 cl)

Tuoksu: Paksun hunajainen ja hiukan saippuainenkin. Uuniomenaa siirapissa, persikkaa, pientä kirpeyttä. Kanervaa, neilikkaa, kanelia. Hento turpeensavu, aseöljyä. Toffeefudgea. ”Pyöreä” ja herkullinen tuoksu.

Maku: Odottamattoman mausteinen ja kuitenkin kevyt. Mausta avautuu silti runsaasti tasoja. Etenkin alkupuolella tuntuu samaa virkistävää mausteisuutta kuin Highland Parkissa. Turpeisuus, mausteet ja tietty öljyisyys korvaavat hennon bodyn. Inkivääri potkii lujaa, alkoholi ei juuri lainkaan. Hunajaisuus alkaa nousta voimakkaasti jälkimaussa, samoin maltaisuus. Mausteisuus muuttuu toffeen makeudeksi.

Arvio: Oivallinen, tasapainoinen kokonaisuus. Kevyt viski saa hienosti ryhtiä mausteista ja muuttuu suussa kuivasta herkullisen makeaksi. Helposti juotava, mutta kestää syvällisenkin tarkastelun. 87/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 81/100. Whisky Monitor Database 84/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.