Glenfiddich 15 yo 40%

Vuonna 1886 perustettu Glenfiddich oli ensimmäinen skotlantilainen tislaamo, joka päätti toden teolla panostaa single malt -viskiin. Riskinotto kannatti: nyt Glenfiddich on maailman myydyin single malt.

Nyt käsissä on tislaamon 15-vuotias, joka on yhdistelmä sherry-, bourbon- ja new oak -tynnyreissä kypsytettyjä viskejä. Siitä Glenfiddich käyttää Solera-nimitystä, samaan tapaan kuin sherryntuottajat Espanjassa omasta tynnyrimenetelmästään.

Glenfiddich 15 yo

(40%, OB, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Tukeva ja täyteläinen ensivaikutelma. Uuniomena höyryää. Hunajaa, aprikoosia, ruusuvettä, kanelia. Sherry on pinnassa, tuoksu tuntuu jotenkin ”kuumalta”. Jotain liuotinmaista tässä kuitenkin on. Kuumaliima? Ei täysin kutsuva vivahde siellä uuniomenan taustalla.

Maku: Huomattavan pehmeä ja suunmyötäinen. Hunajainen, uuniomenaa kinuskikastikkeessa. Suutuntuma on suorastaan helppo. Sherryn makeus ja pehmeät, kanelimaiset mausteet kantavat keskitäyteläistä kokonaisuutta. Maltaisuus ja tammisuus nousevat jälkimaussa, mutta uuniomena ja toffee eivät katoa.

Arvio: Tällainen makea, uuniomenamainen kokonaisuus toimii mittatikkuna monelle Speyside-viskille. Omaan suuhun tämä tuntuu vähän liian helpolta, vaikka tasapaino onkin kohdallaan. 83/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 78/100. Whisky Monitor Database 79/100 (per 4).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.