Springbank CV 46%

Vuonna 1828 perustettu Springbank on yksi harvoista jäljellä olevista Campbeltownin tislaamoista. Tästä Cv:stä on pitkään kiistelty, tuleeko nimi Curriculum Vitaesta vai Chairman’s Vatista. Edellinen on ilmeisesti oikea tulkinta, ansioluettelosta on kyse.

Springbankin CV on melkoinen sekoitus: se sisältää tislaamon mukaan entisissä bourbon-, sherry- ja portviinitynnyreissä kypsytettyjä 8–30-vuotiaita viskejä.

Springbank CV

(46%, OB, NAS, +/- 2012, 20 cl)

Tuoksu: Makea ja kirpeä. Havunneulasia, greippiä, ruohoa, poltettuja tulitikkuja. Makeudessa toffeeta, sherryä, palasaippuaa. Jotain hiukan ummehtunutta taustalla.

Maku: Kuivakka ja hiukan imelä kirpeys seuraa tuoksua. Kaikkineen maku on vain hiukan tuoksua monipuolisempi. Voi käy pannulla pikaisesti, samoin toffee häipyy pian. Maun keskivaiheilla mausteisuus korostuu. Jälkimaku kuivahtaa selvästi ja muuttuu kevyen savuiseksi tammeksi. Tietty ohuus vaivaa.

Arvio: Eri-ikäisistä tisleistä yhdistelty kokonaisuus tuntuu nuorelta, sen verran ohut ja kuiva se on. Springbankin mehevä lihaisuus ja öljyinen toffeemaisuus loistavat poissaolollaan. Jättää vaisun ja pettyneen olon. Takaisin tynnyreihin! 79/100 

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 80/100. Whiskynotes 75/100Whisky Monitor Database 79/100 (per 11).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.