Clynelish 19 yo 1990/2009, Signatory 43%

Vuonna 1819 perustettu Clynelish jatkaa samalla tontilla toimineen mutta 1980-luvulla lopetetun Broran perintöä omalla tavallaan. Nyt maistelussa Signatoryn pullottamaa Clynelishiä ex-sherrytynnyristä.

Clynelish 19 yo 1990/2009, Signatory

(43%, Signatory, Vintage Collection, 11.5.1990–16.6.2009, Cask No. 09/73, Sherry Butt, 754 bts., 5 cl miniature)

Tuoksu: Appelsiini on pinnassa. Mehiläisvahakynttilää, koivunmahlaa, apilankukkaa. Yllättävän keväinen, tuoretta ruohoa. Hedelmiä enemmänkin, kiiviä ja vesimelonia. Onpa runsas. Hieno tasapaino makeuden ja kirpeyden välillä. Tuoksusta päätellen sherrytynnyri ei ole ollut ainakaan first fill. Mutta hyvä on.

Maku: Vahamainen ja kermainen alusta asti. Mehiläisvaha on vahvasti esillä, vaikka viskin body on odotuksia kevyempi. Hedelmäisyys on maussa raskasta ja makeus paksun mahlaista. Maltaisuus tuo kirpeyttä, ja lopulta myös tammi alkaa purra. Jälkimaku alkaa hyvin tammisena, tanniinit todella kuivattavat suun. Sen takaa nousee apilaa, hunajaa, eucalyptusta, mutta tammen ote säilyy lujana pitkään.

Arvio: Kevyen profiilin Clynelish, josta tammi ottaa lopulta yliotteen. Mutta maukas silti. 84/100

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.