The Balvenie 17 yo Rum Cask Finish 43%

Vuonna 1892 perustettu Balvenie sijaitsee samalla tontilla Glenfiddichin kanssa. Se ei käytännössä anna viskiään ollenkaan yksityisten yhtiöiden pullotettavaksi, joten valikoimasta pitää löytyy erikoisuuksia omasta takaa.

Rum Cask Finish on yksi noista erikoisuuksista, alle 2 000 pullon erän jamaikalaisissa ex-rommitynnyreissä viimeisteltyä viskiä. On aika selvittää, toimiiko viimeistely vai lyökö sokerisuus yli.

The Balvenie 17 yo Rum Cask Finish

(43%, OB, 1991–2008, 1920 bts., 70 cl)

Tuoksu: Erittäin romminen. Ruokosokeria, siirappia, melassia. Runsas hunajaisuus. Mallasta on vaikea löytää rommin läpi. Mehiläisvahaa on, tummaa suklaata ja joulukakun mausteita. Liian romminen?

Maku: Siirappinen ja sokerinen, mutta maltaisuus tulee sentään selvästi läpi. Balvenien hunajaisuus on tunnistettavaa. Mehiläisvaha ja appelsiini ovat pinnassa, samoin yrttisyys (minttu, rosmariini). Maun keskivaiheilla suutuntuma kevenee (ohenee) selvästi, ja vasta jälkimaussa tammi nousee. Tulee sitrusta, vaniljaa, bourbonmaisuutta. Rommin makeus seuraa keskipitkään finaaliin asti.

Arvio: Rommi rommina, viski viskinä. Hyvä hunajaviski, mutta selvästi liian romminen minun makuuni. Etenkin, kun tämän jälkeen maistettu oikea rommi maistui paremmalta. 83 /100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 79/100. Whisky Monitor Database 81/100 (per 13).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.