Talisker 25 yo 2009 Edition 54,8%

Viime vuodet Talisker on julkaissut joka vuosi erän 25-vuotiasta viskiä. Nyt käsissä on vuoden 2009 pullote, joka oli seitsemäs laatuaan. Näihin 25-vuotiaisiin käytetyt tynnyrit ovat eurooppalaista ja amerikkalaista tammea, kaikki refilliä.

Talisker 25 yo 2009 Edition

(54,8%, OB, 2009, 5862 bts., 70 cl)

Tuoksu: Muhkea ja myskinen. Turpeensavua, tervaa, tuoretta tammilankkua. Vihreää omenaa (granny smith), hiukan kirsikkalikööriä. Paljon mausteita ja yrttejä (muun muassa sitruunamelissaa). Mentholia. Jykevä ja runsas tuoksu, paahtunut ja vaikuttava. Vesilisällä omena korostuu ja sitruksisuus alkaa löytyä.

Maku: Erittäin täyteläinen ja monitasoinen heti ensipuraisusta. Hienostunutta maltaisuutta säestävät vahva turve, makea toffee ja raikas menthol. Tupakkaisuutta, hedelmiä (vihreä omena, mango), kahvia, anista, mietoa kirsikkaa. Lisäksi jotain nahkaista ja myskistä. Upea suutuntuma. Jälkimaku vyöryy suuhun kirpeän paahteisena, jalostuneen pippurisena, hunajaisena ja erittäin pitkänä. Vesilisä raikastaa makua entisestään.

Arvio: Upeasti kehittynyt ja kokonaisuudessaan vaikuttava Talisker. 93/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskynotes 88/100Whisky Monitor Database 87/100 (per 1). Whisky Magazine 77/100 (Martine Nouet).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.