Nikka Yoichi 20 yo 52%

Masataka Taketsurun vuonna 1934 perustama Nikka perustuu oppihin, jotka Taketsuru ammesi vuosina 1918–1920 skotlantilaisissa viskitislaamoissa. Nykyään Nikka omistaa muun muassa Ben Nevisin tislaamon. Yoichi-viskit edustavat yhtiön huippulaatua, ja erityisesti tämä 20-vuotias on tunnettu ja palvottu maailmalla.

Nikka Yoichi 20 yo

(52%, OB, +/- 2013, 70 cl)

Tuoksu: Marjaisa ja sherryinen. Tuoreita vadelmia, luumuja, neilikkaa, viineriä, rusinoita, maitosuklaata, kinuskia, toffeeta. Erittäin herkullinen ja hienosti rakentunut. Hiukan parfyymimäistä kukkaisuutta, maitokahvia. Lisätty vesi tuo esiin monista japanilaisista viskeistä tutun öljyisyyden ja mehiläisvahan.

Maku: Tiiviiksi puristettu makupommi, terävä ja selväpiirteinen profiili. Makuja tulee puristeena laajalla skaalalla: suklaata, lakritsia, anista, mehiläisvahaa, joulukakkua, luumua, rusinoita, vadelmaa, kirpeää omenaa. Öljyinen ja tiivisrakenteinen suutuntuma. Mausteisuus tuo hienosti ryhtiä, pisteliäästi ja lämmittävästi. Jälkimaku tuo hiiltynyttä tammisuutta, vahvaa suklaata, kaakaota, lakritsia, kahvia. Makea ja karvas yhdistyvät omaperäisesti. Vesilisä leikkaa pistävää maltaisuutta ja mausteita ja tuo toffeeta makuun.

Arvio: Selväpiirteinen, tumman suklainen ja vahvan ryhdikäs huippuviski. Herkkua. 92/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whisky Monitor Database 87/100 (per 1).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.