Glencadam 15 yo 46%

Pieni Glencadamin tislaamo perustettiin vuonna 1825. Modernisointi tuli eteen 1959. Tislaamo on nykyään alueensa ainoa, ja sen viski tunnetaan hyvin kermaisena. Allied Domecq luopui tislaamosta vuonna 2003, nykyinen omistaja on Angus Dundee Distillers.

Tämä 15-vuotias pullote on viettänyt aikansa pääosin ex-bourbontynnyreissä (first fill), mutta hyvin pieni osa siitä on kuitenkin peräisin ex-sherrytynnyreistä.

Glencadam 15 yo

(46%, OB, +/- 2012, 70 cl)

Tuoksu: Suunnattoman kukkainen – kuin kukkakauppaan astuisi. Ruusuja, tulppaaneja, leikkokukkia, orvokkeja, kaikkea löytyy. Maltaisuus leijuu vahvana. Samalla tuntuu öljyisyyttä, rasvaisuutta – kuin vartalovoidetta. Jos tuoksu voi olla raskaan kukkainen, tämä on sellainen.

Maku: Onpa rasvainen suutuntuma. Kermaisuus ja pyöreä maltaisuus täyttävät suun. Bourbon-ominaisuudet tuntuvat selvästi kaikessa: kukkaisuus, sitruksisuus, tammisuus, tietty puhtaus. Jälkimaku jää tosin melko värittömäksi eikä loppuhuipennusta löydy. Suutuntuma on kuitenkin upea ja tasapaino hyvä.

Arvio: Tämä vei ajatukseni kermaisesta viskistä ihan uudelle tasolle. Maltaisuudessa ja kukkaisuudessaan herkullinen ja tasapainoinen viski. 86/100

Mitähän mieltä muut ovat olleet? Whiskyfun 87/100. Dramming 81/100Whisky Monitor Database 85/100 (per 6).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.